Sunday, 23 December 2012

MENGIMBAU KENANGAN


Assalamualaikum ,


Hye , agak janggal sebab ni first time aku post kat blog ni . Hehehe . . . .Apa apa pun hari ni aku nak ber-story mory tentang kenangan aku nak masok ke era SEKOLAH MENENGAH . Huhu .Dulu time dok tunggu result UPSR keluaq aku apply macam macam arr . . Hantar surat permohonan p sana p sini . Perghh , busy jugak laa . Then , Alhamdulillah result aku ok . Time tengah enjoy holiday lepas UPSR , aku dapat satu surat tawaran dari , SEKOLAH MENENGAH AGAMA PEREMPUAN KANGAR . O.O Dammit ! Pihak kementerian nak wash aku ke apa ? Ish , for sure aku tolak awal awal sebab seriously aku dengan jujur nya nak habaq , aku tak mau pakai tudung labuh labuh ni , baju takat lutut la and etc . Hampa nak kata pa , kata laa . Aku tak dengar pun . Hahaha . . *selit sikit drama* Time tu tok aku memang gila gila marah tahap The Hulk arr sebab aku tolak tawaran tu . Hahaha . . Tapi aku buat derkk jea , buat pekak and malas nak layan tok tu . Hishh . ==”



3.1.2010   Jeng jeng jeng . . Aku melangkah masuk dari pintu belakang
SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PERLIS . Fuyyyooo . . . . Di sini lah lubuk taiko taiko dan kubu kuat gangster gangster cina . Dari sekolah agama teros p maktab cina beng . Hahaha . . Seriously aku cuak macam jantung nak luruh jea masok sekolah yang bermasalah tu tapi nasib lah my guardian angel ada kat sekolah tu , sapa lagi kalaw bukan Adam si keding iaitu abang aku . Hari first tu pun dah kecoh aku ni adik Adam . ==” Heran gilaa aku , macam mana laa budak budak sekolah tu boleh taw, sebab kami mai sekolah pun berasingan and kalaw nak tegor menegor tu kirim salam banyak banyak laa eyh. . Dok kat sekolah memang best arr , sebab ramai kawan Chinese laa . Huhu . Lepas 2 – 3 minggu dok situ , aku dapat tawaran p sekolah lain . Bye Maktab cina beng :D


Aku dapat surat tawaran pi SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SYED HASSAN . Perghh , sekolah sukan negeri kowt . . Hahaha , hebat jugak aku ni kan ? *perasan sebentar* Time hari first tu rasa macam dalam Japanese comic jea sebab jadi budak baru . Hihihihi XD syokk . Sekolah ni best sikit sebab aku jumpa ramai kawan lama aku , kawan sekolah rendah , kawan sepermainan , kawan tusyen . Wahh , best best . Aku masuk kelas 1 Azam , aliran akedemik . Kat kelas ni aku jumpa balik dengan kawan sehingus time sekolah rendah dulu Azieyan and Syazlin . Kelas ni agak gila gila, hahaha . . Classmate aku : AYUNI , HUNNY , ADILA , AZIEYAN , AQILAH *dia ni tinggi gila* , SYAZLIN , FIRDAUS , WAJDEE , ASYHRAF SINKI , AIMAN  and FARIS NAUFAL . Sorry kalaw ada nama yang tak da sebab aku pun ingat ingat lupa dah ni . Huhuhu . . Kenangan terindah hari first aku masok dah kena katok ngan duster sebab aku tak bawa buku langsung . Hahaha . Ada aku kisah ? :P Tapi sekolah ni strict sangat , tu yang tak tahan tu . Kasut hitam tapi socks putih . Pelik gilaa sekolah ni . Hahaha , dah laa nak masok sekolah pun kena ikut line ==” First day aku masok situ , aku lah orang paling lama kena tahan ngan prefects kat depan sekolah tu . Semua yang aku pakai semua tak kena . Hishh ! Tapi sekolah tu best sebab aku jumpa DALILA AZNI  and ANIS . Kawan sepermainan dulu J Lepas tu tetiba aku dapat surat .



Aku melangkah masuk ke Dewan Tengku Syed Putra bersendirian dengan mambawa duit berates ratus . Yes , akhirnya aku mendapat tawaran ke 
MAKTAB RENDAH SAINS MARA BESERI *beseri jea pun* Alhamdulillah ini lah rezeki aku J Hehehe . . First first memang cuak gak nak masok sini sebab mesti ramai cucu cucu Albert Einstein kat sini , dah laa aku ni tak berapa pandai sangat . Tapi ku cuba menjejakkan kaki ke dunia asing ini . *sastera laa plak* hahaha . Aku tak tahan dok sini sebab aku HOMESICK . Terok betul aku ni , rumah kat Perlis jea tapi homesick . Hahaha .Tapi aku ada HOMESICKMATES *parianya bahasa* sapa lagi kalaw bukan ahli HOMEROOM T02 yang tercinta ; Fatinie , Jasmin , and Aqilah . Hahaha . . Trust me , lebih dari seminggu kami homesick .

T E R O K G I L A !

Macam macam aku lalui time dok kat sini lagi pun style persekolahan kat sini seriously berbeza ngan sekolah sekolah lain . Syookkk sangat dok sini tapi kadang kadang tu rasa macam nak pindah keluar pun ada tapi tu semua kan mainan emosi jea . :P Kat sini persahabatan sangat lah penting sebab semua yang  dilalui setiap hari mesti ngan kawan , mandi , makan , tidoq , lepak , study , semua lah ! XD Tapi setiap tahun ada jea kawan kawan yang pindah , memang sedih laa tapi tak pa JAUH DI MATA TAPI DEKAT DI HATI :D


Tahun 2010 lah aku rasa tahun yang sangat best sebab aku hidup nomad :P
And tahun tu jugak lah aku KURUS sebab MERENTAS DESA sampai TIGA KALI . ==”
Dah laa sekolah sukan negeri nya track jauh gilaa gilaa . Naik semput aku dibuatnya . Hahahaha . . Selama setahun tu jea aku dapat ramai kawan and kat BESERI lagi best sebab kawan kawan berasal dari rata pelusuk Malaysia .
Sampai di sini saja .


Sekian .